Foreninger, klubber og skole

Redaktørens ledere

Forsidebillede

Nye traditioner køres i Stilling

Det er vedmodighedens tid. Sommeren er gået på hæld – endda uden egentlig at få tag i os med sin sol og varme, og efteråret er så småt på vej ind over os med falmende blade, blæst og rusk. Sådan er det! Det kan vi ikke gøre så meget ved, det er naturens gang.

Det, vi derimod kan gøre noget ved, er alt det, vi holder os beskæftiget med, så vi uagtet naturens gang holder humøret højt. Om det er strikkepindene, der gløder med nyt til efterårsgarderoben, eller om det er alt det, vi fylder kalenderen med, så vi er i vigør med kroppen og hovedet – det kommer ud på ét. Det er alt sammen noget, der stimulerer vores sanser og vores intellekt og holder os i gang, så vi ikke opsluges af det mørke, som langsomt sniger sig ind på os nu.

Sådan set er al denne aktivitet helt stik imod naturens orden. Hvis vi kigger på den og også dyreverdenen, så går den netop i dvale i den mørke tid; graver sig ned, går i hi og sover længe og holder energiniveauet på et minimum, mens vi mennesker sætter dampen op, arrangerer og gør ved, som om vi er bange for mørket og at ende som en soveby. Det er i hvert fald det indtryk, man kan få, når man læser TVÆRS og kigger på det aktivitetsniveau, der er lagt op til her – det være sig både SIF, kirken, spejderne, Fodslaw, Skiftesporet og hvem, der ellers skriver denne gang. Og sådan skal det være! Det er menneskenes gang. Og heldigvis kan man nøjes med at komme til det, man orker og har lyst til.

God læselyst og glædeligt efterår!


Lisbeth Kristensen,
Redaktør på TVÆRS