Foreninger, klubber og skole

Redaktørens ledere

Forsidebillede

Sommer i højt gear ved Danmarks Højeste Motionscykelløb.

Kære læsere

Foråret og sommeren er en tid, hvor vi ofte flager; for konfirmanderne, ved bryllupper, til havefester, gadefester og fødselsdage eller måske bare en smuk og dejlig sommerdag, hvor græsset bliver lidt grønnere og pilsneren lidt koldere, når Dannebrog vajer i en let og svalende brise. Lige bortset fra de små flag, man (desværre lidt for ofte) kan se stukket i efterladenskaber langs Sagastien og på andre græsarealer, så vil jeg mene, at Dannebrog til hver en tid pynter og gør glad.

Ifølge legenden faldt Dannebrog ned over Estland i 1219. Det var efter vikingernes hærgen, så det er nok tvivlsomt, om Soffen skal have Dannebrog med på koloni, hvor temaet i år er vikingetiden. Men måske gør de en undtagelse og flager alligevel, for intet sted er glæden så stor og himlen så blå som på koloni!

Vi andre kan uden tvivl flage for og glæde os over atter at se det Blå Flag vaje over Stilling Strand som et signal om, at vandet har det godt, og vi derfor trygt kan kaste os i søen for at få en dukkert. Det kunne vi jo passende gøre efter en svedig dag i haven – enten med at bekæmpe ukrudt og dræbersnegle, med at ligge på solvognen med en god bog eller springe på trampolin eller måske efter en hård og udmattende dag, hvor vi har været ude at trampe i pedalerne. Den mulighed byder sig selvfølgelig hver dag men også ved særlige arrangementer; senest Kristi himmelfartsdag til Danmarks højeste motionscykelløb og igen d. 8. september, hvor der er TRÆD TIL DANMARK for hele familien. En sådan oplevelse, hvor troen på en højere sag bærer en i mål med et projekt, enten alene eller sammen med andre, kan give en følelse af at kunne gå på vandet – og se, det er da værd at flage for!

God læselyst og rigtig god sommer. Lad os passe godt på os selv og hinanden både ved søen og på landevejen.

Lisbeth Kristensen, Redaktør på TVÆRS