Foreninger, klubber og skole

Redaktørens ledere

Forsidebillede

Ud ad landevej’n der sku’ man gå …

Kære læser

Da jeg gik på højskole, sang vi af hjertens lyst fra tidlig morgen til sen aften, og hurtigt blev Højskolesangbogen vores bibel med favoritnumre, som vi absolut måtte synge igen og igen. Det var sange, der med tekst og melodi bjergtog os og satte alle vore drømme i gang, og som gjorde, at vi gik og smånynnede det meste af tiden.

For nylig kom jeg forbi Såmænd! i sognegården – et her(re)ligt selskab, der også synger fra Den lille Blå. Poul Raaby sad ved tangenterne og ud af lokalet strømmede pludseligt den dejligste melodi fyldt med højskoleminder. Det var Sven Møller Kristensens Ud af landevej’n, der stammer fra Kjeld Abells Melodien, der blev væk fra 1935. Men melodien var alt andet end væk – den var lige dér med ét sammen med sin sommerlette tekst:


Ud ad landevej’n der sku’ man gå,

mellem grønne hegn ud i det blå,

syngende sin melodi langt ud i det fri.

Danse hen ad vej’ n, drive og se

sommer, sol og regn, vinter og sne,

høre landet synge livets melodi.

Jeg syn’s man bli’r så støvet og sur,

når man skal sidde i bur.

Ska’ vi ta’ billetten og kasketten

til en landevejstur.

Danse ud ad vej’n li’ til Korsør,

man ska’ vær’ sit eg’t livs direktør,

danse landet rundt til livets melodi.


Musik: Bernhard Christensen, Herman D. Koppel


Den sætter ord på, hvad det er, sommeren gør ved os. Den giver os danselette fødder og lysten til bare at gå og gå ud i det smukke danske land med det blå vand, den grønne skov, de gule rapsmarker og blodrøde valmuer, der står her og der og hen på sensommeren det smukt bølgende gyldne korn.

Alt dét har vi at nyde! Så lad os sammen med konfirmander og studenter mærke den frihed og syngende og dansende gå sommeren i møde med dem. Måske med TVÆRS under armen, når vi trænger til et hvil – vi er jo ikke alle sytten somre længere.

God læselyst og god sommer til alle vore læsere og annoncører!

Lisbeth Kristensen,
Redaktør på TVÆRS