Foreninger, klubber og skole

Redaktørens ledere

Forsidebillede

Vi varmer op til jul

Der findes mange forskellige opskrifter på en god jul. Lige så mange, som vi er familier, vil jeg tro. Men inden for den enkelte familie er der sjældent ret mange forskellige opskrifter på den gode jul – det skulle da lige være på småkagerne, der netop gerne må være mange og forskellige og lige sådan med konfekten. Men når vi når til selve menuen for juleaften, så skal man i de færreste familier begynde at lave om på tingene og putte nye ingredienser i ovnen og gryderne, med mindre det har været enstemmigt vedtaget på et familieråd senest året før. Det kan starte en hel familiefejde, hvis der for nogen ikke er medister og flæskesteg sammen med ande- eller gåsestegen, ligesom nogen kan gå helt i koma, hvis ikke der er kirsebærsovs til risalamanden. Og den helt RIGTIGE kirsebærsovs vel at mærke! Eller hvis der til julefrokosten ikke er sild og snaps og kanelsukker på den gammeldags hvidkål.

Der er intet som mad, der kan samle os mennesker, men der er samtidig heller intet som mad, der kan skille os!! Måske er det ind i dette, at Victor Borge engang skulle have sagt, at julemanden virkelig har regnet den ud – han kommer kun til familien én gang om året. ;-)

Det er ikke nemt, for på den ene side, så bliver livet trist og gråt uden alt det gode (familien) og på den anden side, så kan man også få for meget af det gode (familien) – men så er det jo godt at bo i et lokalsamfund, hvor der sker en masse både for familien, men også for de enkelte hver især. Livgivende aktiviteter (eller er de snarere livreddende?), hvor vi kan komme hjemmefra og møde nogle andre mennesker og få lidt luft og adspredelse fra familien og bare være os selv. At vi også er noget for os selv fordrer de bedste fællesskaber, hvor vi er noget for hinanden. Og det må man sige, at vores by formår at skabe muligheder for!

Det er alle disse tilbud og muligheder og ikke mindst beretninger om gode dage, vi har givet hinanden og fortsat skal give hinanden, TVÆRS reklamerer for. Og af hjertet tak til alle dem, der økonomisk bidrager til TVÆRS, så vi kan blive ved med det.

I ønskes alle – læsere som annoncører en ­glædelig (og fredelig) jul samt et velsignet nytår!


Lisbeth Kristensen,
Redaktør på TVÆRS